viero fotografie

Eye-Fi pro x2 8GB wifi vs Canon 5D MK II

Tethered capture Daar ik regelmatig studio- en product shoots doe, was ik al maanden op zoek naar een manier om mijn genomen foto’s onmiddellijk draadloos naar Ipad of pc door te sturen. Tot nu toe deed ik dit steeds met een USB-kabel: de ene kant verbonden met mijn fototoestel en de andere kant met mijn laptop. Maar met deze set up ben je toch vrij beperkt in je bewegingsvrijheid; dit met gekke situaties tot gevolg.

De zoektocht

Canon heeft reeds geruime tijd de WFT-E4 II Draadloze File Transmitter op de markt gebracht. Hiermee kan je beelden draadloos naar een pc of een ander toestel sturen. Dit speeltje kost echter rond de 720 €. Gezien de (te) hoge kostprijs, was dit voor mij geen optie. Bij mijn zoektocht naar een alternatief, kwam ik op de productpagina van Eye-Fi terecht. Eye-Fi heeft in zijn gamma de Eye-Fi pro x2 8gb wifi. Met deze kaart kan je jouw beelden opslaan en via wifi doorsturen. Jammer genoeg is deze kaart in SD-formaat, welke niet past op de Canon 5D MKII. Door echter een adapter aan te kopen die SD- naar CF-formaat omzet, zou je dit euvel kunnen omzeilen. De uitdaging was dus een adapter te vinden die compatibel is met de 5D MKII. Tot mijn ergernis vond ik op de website van Eye-Fi een waarschuwing dat de x2 kaartjes niet werken met de Canon 5D MKII en met om het even welke adapter. Ik liet me niet afschrikken door de Eye-Fi-waarschuwing  en vond online bij onze noorderburen (www.picco.nl) de Compact Flash adapter van Delock (model 61796!).

Resultaat

De eye-fi pro x2 werkt met de adapter van Delock! Tijdens het testen heb ik wel ondervonden dat de wifi-ontvangst heel pover is en dat de Canon 5D MKII zich maximaal 4 meter van de wifi router mag bevinden.  De slechte ontvangst is eigenlijk normaal: de Eye-Fi SD-kaart is 2x afgeschermd (een eerste maal door de Delock adapter en de tweede maal door het fototoestel zelf). Wat je eventueel kan doen, is het ijzeren plaatje op de adapter verwijderen om zo een betere ontvangst te verkrijgen, maar tot op heden heb ik dit nog niet geprobeerd.

eye-fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top